Het kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over de woningmarkt

Het btw-tarief- voor onderhoud en verbouwingen wordt verlaagd van 21 naar 6 procent. Dat moet de bouwsector stimuleren. GBO is zeer verheugd over de verlaging van het BTW-tarief. Onze inspanningen en de inspanningen van de andere belangengroepen hebben aan dit resultaat bijgedragen.

Het is nog even de details afwachten, maar de eerste resultaten geven hoop op een goede regeling waarin het gebruik van hoogwaardig isolatieglas wordt gestimuleerd. Uiteraard zal GBO in contact treden met de betreffende ministeries om invloed uit te oefenen op de details van de regeling.

De fracties van de verschillende partijen moeten nog instemmen. Als dat is gebeurd, zullen de verdere detail van het akkoord bekend worden gemaakt. Vooralsnog zijn de volgende afspraken bekend gemaakt:

– Het btw-tarief- voor onderhoud en verbouwingen wordt verlaagd van 21 naar 6 procent. Dat moet de bouwsector stimuleren.
– De maximale huurverhoging wordt verlaagd van 9 naar 6,5 procent. De woningcorporaties hoeven daardoor ook minder af te dragen aan de staat.

– De regels voor hypotheken worden minder aangescherpt dan eerst de bedoeling was. Huizenkopers hoeven maar de helft van hun hypotheek af te lossen, zodat het voor starters makkelijker wordt om een huis te kopen. Wel wordt de hypotheekrenteaftrek dan geleidelijk minder. Aanvankelijk moest de volledige hypotheek afgelost worden.

(Bron: Glasbranchorganisatie)

Deel dit bericht: